Ystävänpäivän kunniaksi Miss Mo leipoi tuhdin suklaisen kakun. Helppo ja nopea ovat sanat, joista Miss Mo tykkää keittiössä ja tämän kakun kohdalla ne toteutuivat (ainakin melkein).
Tässä ohje:
150 g voita
3 kpl kananmunia
3.5 dl sokeria
3.5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
12 kpl Dumle -karkkia
3 kpl kananmunia
3.5 dl sokeria
3.5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
12 kpl Dumle -karkkia
Kuorrutus
200 g maitosuklaata
2 dl suolapähkinöitä
200 g maitosuklaata
2 dl suolapähkinöitä
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka.
Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Lisää myös voi.
Kaada taikina vuokaan. Paloittele Dumlet ja painele ne taikinaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota kakku vuoastaan.
Sulata kuorrutteen suklaat erikseen mikrossa tai vesihauteessa. (Suosittelen vesihaudetta. Itse onnistuin tietenkin pilaamaan ja polttamaan suklaan mikrossa. Piti siis lähteä uudestaan kauppaan. Sen jälkeen sulatin suosiolla vesihauteessa. Eli kiehautin noin litran vettä. Tulppa tiskialtaaseen ja kiehuva vesi sinne. Kuumaa vettä kestävä astia altaaseen ja suklaa pieninä paloina siihen. Kansi vielä päälle, niin sulaminen nopeutuu.)
Kaada pähkinät kakulle ja valuta päälle sulat suklaat. Siirrä kakku kylmään jäähtymään.
Valmis! Ja hyvää tuli!
Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Lisää myös voi.
Kaada taikina vuokaan. Paloittele Dumlet ja painele ne taikinaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota kakku vuoastaan.
Sulata kuorrutteen suklaat erikseen mikrossa tai vesihauteessa. (Suosittelen vesihaudetta. Itse onnistuin tietenkin pilaamaan ja polttamaan suklaan mikrossa. Piti siis lähteä uudestaan kauppaan. Sen jälkeen sulatin suosiolla vesihauteessa. Eli kiehautin noin litran vettä. Tulppa tiskialtaaseen ja kiehuva vesi sinne. Kuumaa vettä kestävä astia altaaseen ja suklaa pieninä paloina siihen. Kansi vielä päälle, niin sulaminen nopeutuu.)
Kaada pähkinät kakulle ja valuta päälle sulat suklaat. Siirrä kakku kylmään jäähtymään.
Valmis! Ja hyvää tuli!
No comments:
Post a Comment