Thursday, May 1, 2014

Kylmästä lämpimään: lomamatkan suunnittelua ja edellisen muistelua

Perusvappu. Poikaystävä ilmoittaa aamulla, että siellähän sataa lunta. Jaahas. Parempi siis jäädä nukkumaan. Kun vihdoin nousen, alkaa kesälomamatkan suunnittelu.

Onko meistä tullut vanhoja, kun nyt ensimmäistä kertaa päätämme suunnata samaan paikkaan kuin viime vuonna? Mutta miksipä ei, Alpeilla vaeltelu ja löhöily Garda-järvellä houkuttelevat tekemään saman uudestaan. Emmekä me sentään ihan samoihin paikkoihin mene (toisaalta jos löytää hyväksi todetun paikan tai hotellin, why not). Nyt käännänkin katseeni pois ikkunasta ja suuntaan sen viime vuoden lomakuviin. Seuraksi teen Aperol Spritzin, joka on suosittu kesädrinksu Itävallassa ja Italiassa. Aperolia löytyy muistaakseni viime vuodesta lähtien Alkosta (omalta reissultamme raahasimme parit pullot puolet halvemmalla Saksasta kotiin). Katso resepti tämän postauksen lopusta (mainio kesäjuoma - ainoa varoitus: se on niin hyvää, että siihen jää koukkuun)!

Itävalta onnistui hurmaamaan meidät molemmat. Kitzbühel osoittautui viehättäväksi paikaksi ja juuri sopivan kokoiseksi; keskusta ei ole liian iso eikä pieni. Alueelta löytyy paljon vaellusreittejä. Sinne siis uusia vuoria valloittamaan.


















Parin viikon matkalla ehtii vaeltelun ohella ottaa iisimmin. Italian puolelle hurauttaa autolla hetkessä (ainakin teoriassa, koska viimeksi seisoimme ruuhkassa Italian rajalla ties kuinka kauan). Kun ruuhkasta selviää, kiireen unohtaa Gardajärvellä. Siellä pääsee välimerelliseen tunnelmaan. Viimeksi olimme Manerba del Gardalla, nyt suuntaamme Sirmioneen.








Aperol Spritz

Pistä isoon viinilasiin pari appelsiinilohkoa ja täytä lasi jäillä.
Kaada joukkoon:
3 osaa Proseccoa
2 osaa Aperolia
1 osa kivennäisvettä


No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email