It is time for Christmas recipes!! I love traditional Finnish Christmas foods. In Holland we don't really have them (or at least that I know of) so I was like a kid in a candy shop when I had my first Finnish Christmas foods. Here are some ideas for Christmas menu starters.
- Miss My
On joulureseptien aika! Pienenä olin nirso enkä tykännyt
kaikista jouluruuista, mutta vuosien varrella niistä on tullut tärkeämpiä. Ehkä
vuodet ulkomailla saivat arvostamaan Suomen Joulun perinteisiä herkkuja. Aloitetaan
alkupaloista.
- Miss Mo
12 annosta
6 viipaletta (noin 150 g) naudan paahtopaistiviipaleita
100 g piparjuurituorejuustoa
12 isoa varrellista kaprista
Paahtopaisti-piparjuurirullat
12 annosta
6 viipaletta (noin 150 g) naudan paahtopaistiviipaleita
100 g piparjuurituorejuustoa
12 isoa varrellista kaprista
1. Leikkaa paahtopaistiviipaleet pitkittäin kahtia. Levitä piparjuurituorejuustoa viipaleille.
2. Aseta jokaiselle viipaleelle varrellinen iso kapris ja kääräise rullalle niin, että kapriksen varsi jää rullan ulkopuolelle. Kiinnitä rullat tarvittaessa cocktailtikuilla.
Linkki: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/paahtopaisti-piparjuurirullat
Roast beef- horseradish slices
12 portions
6 slices (about 150 g) of roast beef slices
100 g of horseradish cream cheese
12 big whole capers
1. Cut the roast beef slices in half lengthwise. Spread horseradish cream cheese on the slices.
2. Place each slice with a caper and wrap them in a large roll so that the shaft of the caper remains outside of the roll. If necessary, attach the rolls with cocktail sticks.
Mätilusikat
6 annosta4 rkl majoneesia
1 tl sitruunanmehua
50 g kirjolohenmätiä
0,5 tl sinapinsiemeniä
2 rkl hienonnettua tilliä
mustapippuria
1. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunanmehu, kirjolohenmäti, rouhitut sinapinsiemenet ja tilli.
2. Aseta jälkiruoka- tai kahvilusikat tarjoiluvadille. Nostele lusikoille mätiseosta. Rouhaise pintaan mustapippuria.
VINKKI! Kaapaise lusikoihin kalamestarin valmista katkarapusalaattia, savukalamoussea tai erilaisia pateita. Koristele yrteillä ja rouhaistulla roseepippurilla.
Linkki: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/matilusikat
Roe spoons
6 portions
4 tablespoons of mayonnaise1 teaspoon of lemon juice
50 g of salmon trout roe
0,5 teaspoons of mustard seeds
2 tablespoons of chopped dill
black pepper
1. Mix the mayonnaise with the lemon juice, trout roe, crushed mustard seeds and dill.
2. Place dessert or coffee spoons on a serving dish. Put roe mixture onto the spoons. Grind black pepper onto the surface.
TIP! Scoop some ready-made shrimp salad, smoked fish mousse or different kinds of pates onto the spoons. Decorate with herbs and ground Peruvian pink peppercorns.
Mätimousse
10 annosta
2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %) |
150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %) |
1 kpl punasipulia |
250 g mätiä |
1/4 tl mustapippuria |
Vaahdota kerma, lisää ranskankerma ja sekoita.
Kuori ja hienonna sipuli. Valuta mäti.
Lisää kermavaahtoseokseen sipulisilppu ja mäti. Mausta vastarouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Koristele mätimousse muutamalla punasipulirenkailla. Tarjoa mätimoussea uusien perunoiden tai leivän kanssa.
Yum, these look delicious! I'll definitely be saving these recipes and using them over Christmas. PS Such a lovely blog :)
ReplyDeleteHi! Thank you for your comment! Wishing you a lovely Christmas and lots of inspirational and creative ideas for the coming year! :)
DeleteChristmas greetings from Miss Mo and Miss My