Thursday, December 20, 2012

Christmas Calendar 20


Nyt on viimein jälkiruokien aika.
Finally, it's dessert time.


Konjakkiluumut



4 annosta

1 dl sokeria
1 kanelitanko
4 dl vettä
1 ps (250 g) kuivattuja luumuja
1 dl konjakkia
TARJOILUUN:
vaniljanmakuista tuorejuustoa
pipareita

1. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja laita kanelitanko joukkoon. Keitä, kunnes liemestä on haihtunut noin puolet.
2. Pane luumut kulhoon ja kaada kuuma liemi niiden päälle. Jäähdytä liemi ja luumut.
3. Kaada konjakki luumuseokseen. Peitä kulho hyvin ja nosta luumuseos jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
4. Jaa luumut liemineen tarjoiluastioihin. Notkista tuorejuusto ja pursota luumujen päälle. Aseta tuorejuuston päälle vielä piparit ja hieman piparimurua.

Linkki: http://www.kotivinkki.fi/mat-dryck/recept/konjakkiluumut/

Brandy Plums

4 portions

1 cup sugar
1 cinnamon stick
4 cup water
250 g dried plums
1 cup of brandy
Serve with:
vanilla flavored cream cheese
gingerbread

1. Measure the sugar and water in a kettle and add in the cinnamon stick. Boil until the broth has evaporated to about half.
2. Put the plums in a bowl and pour the hot broth over them. Cool the broth and plums.
3. Pour the brandy into the plum mixture. Cover the bowl well and lift it to the refrigerator until the next day.
4. Put the plums along with the broth to serving bowls. Soften the cream cheese and pipe on top of the plums. Place gingerbreads on top of the cream cheese.

Suklaa-pähkinämousse


4 annosta

100 g tummaa suklaata
25 g voita tai margariinia
1 luomukananmunan keltuainen
(1 rkl konjakkia)
1 luomukananmunan valkuainen
1 rkl hasselpähkinärouhetta
1½ dl vispikermaa
KORISTELUUN:
hasselpähkinöitä

1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä.
2. Erottele kananmunien keltuainen ja valkuainen.
3. Lisää keltuainen suklaaseokseen voimakkaasti vatkaten. Sekoita pähkinärouhe joukkoon. Lisää seokseen halutessasi konjakki. Jäähdytä seos.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Sekoita kerma- ja valkuaisvaahdot suklaaseokseen varovasti.
5. Laita mousse pursotinpussiin ja nosta se jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.
6. Pursota mousse pieniin annoskippoihin, esimerkiksi espressokuppeihin.
7. Koristele annokset hasselpähkinöillä.

Valmista suklaamoussea reilumpi annos valmiiksi paria päivää ennen tarjoilua, mutta säilytä se hyvin suljetussa rasiassa tai jääkaapissa.

Linkki: http://www.kotivinkki.fi/mat-dryck/recept/suklaa-p%C3%A4hkin%C3%A4mousse/

Chocolate-nut mousse

4 portions

100 g of dark chocolate
25 g butter or margarine
1 organic egg yolk
(1 tablespoon of brandy)
1 organic egg white
1 tablespoon crushed hazelnuts
1 ½ cup whipping cream
Embellish with hazelnuts

1. Chop the chocolate and butter into a saucepan. Heat over low heat until the chocolate melts and stir until smooth. Lift the pan from the heat.
2. Separate the egg yolk and egg white.
3. Add the yolk to the chocolate mixture vigorously whisking. Mix in crushed nuts. You can add cognac to the mixture. Cool the mixture.
4. Whip cream until stiff. Whip the egg white until stiff. Gently stir in the cream and egg white foam into the chocolate mixture.
5. Put mousse to a piping bag and lift it in the refrigerator for a few hours to withdraw.
6. Pipe the mousse into small cups, for example espresso cups.
7. Embellish with hazelnuts.

Prepare a generous dose of chocolate mousse a few days before serving, but keep it in a sealed container or in the refrigerator.

Glögijuustotorttu


Pohja:
150-200 g piparkakkuja
75-100 g margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 munaa
1/2 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa

Pinnan kiille:
2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
1 1/2 dl hyytelösokeria

1. Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esimerkiksi lihanuijalla. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin.
2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuuston kanssa.
4. Vaahdota vispikerma.
5. Kuumenna glögi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja purista joukkoon vedessä liotetut liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi-liivateseos ja mausteet juustoseokseen.
6. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä kylmässä mielellään yön yli.
7. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan, kiehauta. Lisää hyytelösokeri kiehuvaan liemeen ja kuumenna, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. Valuta liemi varovasti kakun pinnalle. Nosta kylmään hyytymään.
8. Irrota kakku vuoasta veitsellä irrottaen ja siirrä tarjoiluvadille.
9. Koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangolla.

Linkki: http://www.hellapoliisi.fi/kakut/hyydytetyt-kakut/1190-glogijuustotorttu

Glogg-cheesecake

Bottom:
150-200 g gingerbread
75 to 100 g margarine

Filling:
5 leaves of gelatine
2 eggs
1/2 cup sugar
200 g cream cheese
2 cups whipping cream
1 cup red concentrated Glogg
1/2 teaspoon of cinnamon
1/2 teaspoon of ginger
1/2 teaspoon of carnation

Surface:
2 cups of red concentrated Glogg
1 cup of water
1 1/2 cup of jelly sugar

1. Crush the biscuits into powder in blender or in a bag. Melt margarine and mix the buiscuit powder into the melted margarine. Press the mixture into a loose bottom cake pan (about 24cm diameter), the bottom of which you have cut baking paper.
2. Put the gelatine leaves in cold water to soak.
3. Whip the eggs and sugar until fluffy. Add cream cheese into the egg-sugar foam.
4. Whip the whipping cream.
5. Heat the glogg to a boiling point, for example in a mug in a microwave oven and squeeze in the soaked gelatine leaves which have been extracted from the water. Stir the glogg-gelatin mixture and spices into the cheese mixture.
6. Pour the filling over the base and lift to the refrigerator to congeal. Leave the cake to congeal in the cold preferably overnight.
7. Measure red concentrated Glogg and water in a saucepan, bring to a boil. Add jelly sugar into the boiling broth and cook until the broth is clarified. Allow to cool for a moment. Drain the broth gently on the surface of the cake. Lift to a cold to congeal.
8. Remove the cake from the pan with a knife and move to a serving dish.
9. Garnish with almond flakes or cinnamon sticks.


Jos olet liian täysi ahdettuasi mahan täyteen kinkkua ja muita jouluherkkuja, mitä jos tarjoaisit jälkiruuaksi pelkät juomat. Ideoita jouluisista juomista löytyy Joulukalenterin 15:sta luukusta, täältä.

Jos et ole osallistunut jouluarvontaamme, vielä ehdit mukaan täällä.

If you haven't participated in our Christmas raffle yet, you can still do so here.


No comments:

Post a Comment

Translate