ja sen kunniaksi päätin leipoa munkkirinkilöitä.
Viimeksi näitä tuli tehtyä yläasteella, opettajan valvovan katseen alla. Nyt hieman hirvitti onnistunko polttamaan asunnon paistamispuuhissa.
Uskaltauduin kuitenkin, ja tällä reseptillä onnistuin (en siis polttamaan asuntoa tai mitään muutakaan)!
Resepti
16-20 annosta
2,5 dl lämmintä maitoa
1/2 palaa hiivaa (tai 1/2 pussia kuivahiivaa)
1/4 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
2 kpl kananmunaa
7,5 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
sokeria päälle
1 l rypsiöljyä paistamiseen
1/2 palaa hiivaa (tai 1/2 pussia kuivahiivaa)
1/4 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
2 kpl kananmunaa
7,5 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
sokeria päälle
1 l rypsiöljyä paistamiseen
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää hiiva ja sekoita, kunnes se liukenee.
2. Lisää joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Vatkaa kananmunat sekaan ja lisää puolet jauhoista. 3. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot.
4. Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia.
4. Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia.
5. Leivo pieniä pullia. Paina sormella reikä pullan keskelle ja pyörittele reikä parin sormen avulla hieman suuremmaksi. Anna vielä nousta liinan alla n.30 minuuttia.
6. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai valurautapadassa. Öljy on sopivan kuumaa, kun öljyyn tiputettu vaalea leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Laske kuumaan öljyyn varovasti muutama rinkilä kerrallaan. Paista 1-2 minuuttia/puoli.
7. Nosta munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Pyöritä ne sitten hienossa sokerissa.
8. Nauti lämpimät munkit Siman kanssa.
7. Nosta munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Pyöritä ne sitten hienossa sokerissa.
8. Nauti lämpimät munkit Siman kanssa.
No comments:
Post a Comment