Tuesday, December 18, 2012

Christmas Calendar 18



It is time for Christmas recipes!! I love traditional Finnish Christmas foods. In Holland we don't really have them (or at least that I know of) so I was like a kid in a candy shop when I had my first Finnish Christmas foods. Here are some ideas for Christmas menu starters.

- Miss My


On joulureseptien aika! Pienenä olin nirso enkä tykännyt kaikista jouluruuista, mutta vuosien varrella niistä on tullut tärkeämpiä. Ehkä vuodet ulkomailla saivat arvostamaan Suomen Joulun perinteisiä herkkuja. Aloitetaan alkupaloista.

- Miss Mo

Paahtopaisti-piparjuurirullat



12 annosta

6 viipaletta (noin 150 g)    naudan paahtopaistiviipaleita
100 g                                  piparjuurituorejuustoa
12                                       isoa varrellista kaprista

1. Leikkaa paahtopaistiviipaleet pitkittäin kahtia. Levitä piparjuurituorejuustoa viipaleille.
2. Aseta jokaiselle viipaleelle varrellinen iso kapris ja kääräise rullalle niin, että kapriksen varsi jää rullan ulkopuolelle. Kiinnitä rullat tarvittaessa cocktailtikuilla.

Linkki: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/paahtopaisti-piparjuurirullat


Roast beef- horseradish slices


12 portions

6 slices (about 150 g) of roast beef slices
100 g of horseradish cream cheese
12 big whole capers


1. Cut the roast beef slices in half lengthwise. Spread horseradish cream cheese on the slices.
2.  Place each slice with a caper and wrap them in a large roll so that the shaft of the caper remains outside of the roll. If necessary, attach the rolls with cocktail sticks.



Mätilusikat
6 annosta

4 rkl    majoneesia
1 tl    sitruunanmehua
50 g    kirjolohenmätiä
0,5 tl    sinapinsiemeniä
2 rkl    hienonnettua tilliä
     mustapippuria

1.    Sekoita majoneesin joukkoon sitruunanmehu, kirjolohenmäti, rouhitut sinapinsiemenet ja tilli.
2.    Aseta jälkiruoka- tai kahvilusikat tarjoiluvadille. Nostele lusikoille mätiseosta. Rouhaise pintaan mustapippuria.


VINKKI! Kaapaise lusikoihin kalamestarin valmista katkarapusalaattia, savukalamoussea tai erilaisia pateita. Koristele yrteillä ja rouhaistulla roseepippurilla. 

Linkki: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/matilusikat

Roe spoons

6 portions

4 tablespoons of mayonnaise
1 teaspoon of lemon juice
50 g of salmon trout roe
0,5 teaspoons of mustard seeds
2 tablespoons of chopped dill
black pepper


1.    Mix the mayonnaise with the lemon juice, trout roe, crushed mustard seeds and dill.
2.    Place dessert or coffee spoons on a serving dish. Put roe mixture onto the spoons. Grind black pepper onto the surface.

TIP! Scoop some ready-made shrimp salad, smoked fish mousse or different kinds of pates onto the spoons. Decorate with herbs and ground Peruvian pink peppercorns.


Mätimousse 


10 annosta

2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1 kpl punasipulia
250 g mätiä
1/4 tl mustapippuria

Vaahdota kerma, lisää ranskankerma ja sekoita.
Kuori ja hienonna sipuli. Valuta mäti.
Lisää kermavaahtoseokseen sipulisilppu ja mäti. Mausta vastarouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Koristele mätimousse muutamalla punasipulirenkailla. Tarjoa mätimoussea uusien perunoiden tai leivän kanssa.

Linkki: http://www.maku.fi/resepti/matimousse#ixzz2FL2fsMqY
 
Kaikki Maku.fi:n reseptit ovat ammattilaisten ruokatoimittajien testaamia. Voit myös helposti esittää asiantuntijoille omia ruoka-aiheisia kysymyksiä ja kommentteja!


Roe mousse

 

 10 portions


2 dl whipping cream (25% fat)
150 gr. crème fraîche (15-18% fat)
1 red onion
250 gr. roe
1/4 tsp black pepper

Whip the cream, add the crème fraîche and mix.
Peel and chop the onion. Drain roe.
Add the chopped onion and roe to the whipped cream. Flavour it with freshly ground black pepper and salt if needed.
Decorate the roe mousse with several red onion rings. Serve the roe mousse with new potatoes or rye bread.


Lohisnapsi


6 annosta

150 granskankermaa
2-3hapankorppua
50 gkylmäsavu- tai graavilohiviipaleita
1/2punasipuli
0,5 dlhienonnettua tilliä
koristeeksi:
1limetti


Valmistusohje 

Nostele snapsilasien pohjalle ranskankermaa. Murenna päälle hapankorppua. Hienonna punasipuli, kylmäsavulohi ja tilli. Ripottele hapankorppumurun päälle. Leikkaa limetti viipaleiksi ja aseta snapsilaseihin koristeeksi.

Linkki: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/lohisnapsi


Salmon schnapps

 

6 portions


150 gr. crème fraîche 
2-3 sour crisp bread
50 gr. cold smoked salmon or lax
1/2 red onion
0,5 chopped dill
1 lime to garnish

Preparation

Put the crème fraîche to the bottom of the schnapps glass. Crush the sour crisp breads and sprinkle them on top of the crème fraîche. Chop the onion, salmon and dill. Sprinkle the onion, salmon and dill on top of the sour crisp breads. Garnish with lime wedges.









































































2 comments:

  1. Yum, these look delicious! I'll definitely be saving these recipes and using them over Christmas. PS Such a lovely blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi! Thank you for your comment! Wishing you a lovely Christmas and lots of inspirational and creative ideas for the coming year! :)

      Christmas greetings from Miss Mo and Miss My

      Delete

Translate

Follow by Email