Sunday, July 14, 2013

Miss Mo'n Lohja: Vanhoja aarteita ja veneilyä


Jälleen yksi ihana kesäpäivä. Lauantai-aamupäivällä Miss My suunnisti tyttärensä kanssa Lohjalle.
Ensimmäinen etappimme, Josefiinan aitta, on idyllinen vanhojen aarteiden kauppa, joka sijaitsee n. 10 minuutin ajomatkan päässä Lohjan keskustasta.
Ihana pellavamekko jäi mietityttämään, ja olihan tarjolla kaikkea muutakin kaunista. Ehkä palaan tänne ensi viikonloppuna uudestaan, kun toisen ystävän kanssa on tarkoitus kierrellä Lohjan alueen kirppareilla.Aarteita ihasteltuamme nälkä vatsoissa ajoi meidät Amarillon terassille. 
Täyttävien aterioiden jälkeen oli vuorossa Aurlahden ranta. Meistä pienin halusi jäätelöä - tietysti - ja hän muistikin tämän rannan, jossa jätskit oli viimeksi nautittu. Asetuimme jonon jatkoksi Rantakahvila Kesähattuun, jossa yksi ihminen yritti palvella kaikkia asiakkaita. Takanamme seisova mies luki meidän (ja varmasti muidenkin) ajatukset ihmettelemällä, miksei jäätelöä voitaisi tarjoilla erikseen luukusta, joka oli olemassa, muttei käytössä. Palvelu nopeutuisi huomattavasti. Ja missä henkilökunta?
Suosittu ranta sijaitsee aivan Lohjan keskustan tuntumassa ja olikin täynnä auringonpalvojia.
Bikinit olivat jääneet kotiin, mutta jonottaessamme Miss My huomasi ilmoituksen veneen vuokrauksesta, ja siitäkös me innostuimme. Kaksi tuntia maksoi 15 euroa ja kahvilassa työskentelevä mies avuliaasti auttoi meidät matkaan. Onkiminenkin olisi ollut mahdollista, mutta meille riitti soutaminen. Lohjanjärvi oli kaukana mökkivesien rauhasta, johon Miss My oli tottunut. Se oli kuin vesien New York: oli trafiikkia, vesiskootterikisat ja rannalta kantautuvaa musiikkia. Kyllä, Lohjalla on elämää, ainakin näin kesällä. Rauhassa saimme kuitenkin soudella ja se sujuikin hyvin, vaikka vene kerran ajautui (minun ohjaamanani) päin kaislikkoa, mutta Miss My pelasti tilanteen. Rannalle takaisinpääsy osoittautui haastavaksi, mutta kiitos sinulle, paidaton mies, joka autoit meidät ja veneen rantaan.
Rannalla hengailun jälkeen hemmottelimme itseämme herkullisilla kakkupaloilla Cafe Laurissa. Miss My ihastui niin kovasti omaan mansikkapalaansa, että otti toisen. Tykkään viedä Lohjalla kävijöitä juuri tähän kahvilaan. Sen sisustus on tyylikäs ja paikanpäällä leivotut herkut ihania - ja sopivan hintaisia.

Päivän päätimme (jälleen kerran) Amarillon terassille. Jääkylmä mansikkamargarita oli täydellinen päätös täydelliselle päivälle. Miss My alkoi jo suunnitella leiriytymistä Lohjanjärvelle kyltin nähtyään. Lohja on ihana kesäkaupunki, oikeasti. Poikkea sinäkin!

2 comments:

  1. Vau. Kuinka minulla on jäänyt huomaamatta tuollainen aarreparatiisi Lohjalla, vaikka siellä on tullut käytyä tosi usein. Täytyypä piipahtaa jo kuvissa näin jotain mitä haluan. Kiitos kun teit artikkelin tästä.

    ReplyDelete
  2. Tosi kiva kuulla, että artikkeli oli hyödyksi ja että jo kuvien perusteella löytyi jokin "aarre" :) On kyllä idyllinen ja kiva paikka, ja itsekin ensimmäistä kertaa siellä piipahdin.

    ReplyDelete

Translate

Follow by Email