Thursday, February 7, 2013

Miss Mo'n unelmatalon 13 kriteeriä

Kaikki kuvat löytyvät Pinterest-tililtäni, sieltä löytyvät myös kuvien alkuperäislähteet.
*  *  *

Aikaisemmin pohdin unelmatalon aineksia.
Nyt mietin kriteerejä. On aika pistää unelmatalon ainekset tärkeysjärjestykseen.

Löysin mielenkiintoista tietoa asunnon etsintään liittyen täältä.
Sivuilla muistutetaan, että asuntoa ostaessa mukana kannattaa pitää niin järki kuin tunteet. Olen yrittänyt pitää tämän mielessä jo asuntoja netissä selaillessa. Liian usein on käynyt niin, että innostun ihailemaan hirsiseiniä ja pönttöuuneja, kunnes huomaan, että talossa on vain pikkuruinen kylpyhuone ilman saunaa eikä ollenkaan autotallia. Niin, missä järki?

Oli aika tehdä selkeä lista kriteereistä. 
Asuntolaina.org -sivuilla neuvotaan asettamaan 10 kriteeriä unelmien asunnolle. Kriteerit tulisi kirjoitaa pienelle muistilapulle. Jos löytää asunnon, jossa toiveista vähintään puolet toteutuu, kannattaa kohdetta harkita. On epärealistista ajatella, että löytää asunnon, joka täyttää kaikki 10 toivetta.
Niinpä minä tein oman listani. Numeroin kriteerit tärkeysjärjestykseen. Ja TOP 3:sta ei kyllä tingitä! Omaan listaani eksyi 3 extrakriteeriä, vaikka yritin todella rajoittaa kymmeneen! Listaan olisi vielä voinut lisätä viinikellarin, mutta ajattelin, että nyt menee liiaksi haaveiluksi.
Ei se helppoa ole, kokeile vaikka!

Todellisuudessa kaikki 13 kriteeriä täyttävän unelmataloni löytäminen on lähes mahdotonta, joten luulen voivani olla tyytväinen taloon, josta löytyisi TOP 3:n lisäksi edes yksi toivekohta.


Miss Mo'n unelmatalon 13 kriteeriä


1. sijainti
2. autotalli (tästä mies ei tingi)
3. sauna
4. takka 

5. vanhassa talossa suurimmat perusremontit tehty
6. paljon säilytystilaa
7. kodinhoitohuone / iso kylpyhuone (+lattialämmitys)
8. kylpyamme
9. keittiösaareke
10. grillimökki pihalla
  11. kattoparrut 
 12. puuhella keittiössä
13. yksi "ylimääräinen" huone (esim. kirjastohuone)


Autotalli on ehdoton! Kuva
Vielä yksi (tärkein ja rajoittavin) kriteeri on tietenkin hinta. Ensi viikolla on luvassa käynti pankissa. Siellä selviää minkä hintaista taloa kannattaa ja voi todellisuudessa katsella, eli minkälaisen lainan he minulle ja meille voivat myöntää.

No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email