Monday, November 25, 2013

Miss Mo’n Lohja: Joulukadun avajaiset ja glögit Cafe Laurissa


Perjantaina 22.11 Lohjan keskustan kadut täyttyvät ihmisistä. Syynä tähän ovat perinteiset joulukadun avajaiset. Kirkkokentällä lapset ja aikuiset asettuvat jonoon ja soihtuja sytytellään. Minä ja Miss My liitymme joukkoon. Iltakuudelta kulkue lähtee liikkeelle hinausauton lavalla seisovan Joulupukin ja Virkkalan torvisoittokunnan johtamana.
Paraati kulkee keskustan läpi ja kadut täyttävä ihmismassa kuohahtaa, kun jouluvalot syttyvät ja valaisevat pimeän marraskuun illan. Kaduille heitellään karkkia ja saammepa mekin oman osamme napattua. En usko koskaan nähneeni Lohjalla yhdellä kertaa niin paljon ihmisiä. Ihmiset, ne täyttävät kadut kuin muuri ja ihmettelen, mahtuuko kaupunkiin näin paljon asukkaita. Kylmyydestä huolimatta hymyt koristavat ihmisten kasvoja.

Kulkue päättyy kauppatorille, jossa torvisoittokunta soittaa vielä pari kappaletta, jonka jälkeen Lohjan Yrittäjiltä kuullaan lyhyt tervehdyspuhe, joka mm. kehottaa keskittämään jouluostokset paikallisiin yrityksiin. Pidetään huolta toisistamme, autetaan omaa yhteisöä.  Minulla on uusi takki päällä, takki jonka hankin paikallisesta myymälästä. Sitä rataa siis.
Avajaiset kruunaa mahtava ilotulitus.
Kylmyydestä siirrymme lämpimään Cafe Lauriin, jo ennestään tuttuun lempikahvilaamme. Siellä on käynnissä kahvilan oma Joulunavaus. Rytmiomenan oppilaat, niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin, esittävät joululauluja täpötäydessä kahvilassa. Toinen kahvilan omistajista, Jukka, tarjoaa meille kahvilan omat glögit ja joulutortut. Nyt on joulukausi todella, virallisesti avattu. Paluuta ei ole.

Lauluesitysten lomassa Jukka ehtii vaihtaa muutaman sanan kanssamme. Saamme kuulla, että pääosin kaikki Cafe Laurin leivokset ja suolaiset valmistetaan paikanpäällä. Kahvilan omistajat Jukka ja Timo suosivat luomua ja lähiruokaa. Ne ovatkin tämän päivän trendi, mutta kuten me kaikki toteamme, on se hyvä sellainen. Jukka esittelee kahvilan uutta jouluasua ja upeasti somistettua jouluikkunaa. Yksityiskohtiin ja tunnelmaan on panostettu. Joulutortun lisäksi Cafe Laurin joulun erikoisleivoksiin kuuluu mm. jouluinen kääretorttu ja englantilainen kakku, joka on kaikkein suosituin. Englantilainen kakku saa erinomaisen makunsa monen päivän kypsyttelyn tuloksena.


Utelemme Jukalta, mikä on makoisan glögin salainen resepti ja saamme kuulla, että se juontaa juurensa Timon äidiltä. Timo ja Jukka valmistavat glögin omista viinimarjoista ja perinteisten jouluisten mausteiden lisäksi glögissä on yllätykseksemme mustapippuria.

Lopuksi kysymme vielä Jukalta mitä hänen joulunviettoonsa kuuluu. Perheen kesken he viettävät hyvin perinteistä joulua. Perinteisiin jouluruokiin tuovat oman lisänsä makaroni-kananmunapaistos ja mansikkajäädyke, jotka kuuluvat erikoisuuksina jokaiseen jouluun. Perheeseen kuuluu myös musikaalista porukkaa ja laulaminen on iso osa heidän jouluperinnettään.


Cafe Laurissa järjestetään säännöllisesti erilaisia tilaisuuksia ja esityksiä, yleensä noin kerran tai pari kuukaudessa. Ensi perjantaina 29.11 on luvassa jatsahtavaa menoa Eero Ojanen trion tahdittamana klo 19.00 alkaen.

Cafe Lauri on valittu Lohjan vuoden matkailuyritykseksi! Kahvila on saanut kiitosta mm. asiakaslähtöisestä palvelusta, laadukkaista tuotteista, viihtyisästä ilmapiiristä, ammattitaitoisesta henkilökunnasta ja pitkistä aukioloajoista. Miss Myn kanssa olemme todenneet jo pariin otteeseen, että nämä seikat pitävät paikkansa. Poistumme kahvilasta aina hymyssä suin.Kiitokset Jukalle, Cafe Laurille ja Lohjan kaupungille. Näin tuodaan ihmiset yhteen ja luodaan valoa synkkään marraskuuhun.

- Miss Mo -


* Juttu tehty yhteistyössä Lohjan kaupungin kanssa *
Kuvat: My Moon


http://www.lohja.fi/
http://visitlohja.fi/

No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email