Friday, November 1, 2013

Miss Mo’n Ajatusnurkka: Pilvet liikkuu, minä en

Kvua
Jalat maassa - pää pilvissä. Pilvet liikkuu, ne sekoittaa pääni ajatuksilla. Kesälomalla tuli käveltyä pilvissä (ei pilvessä), oikeastaan pilvien yläpuolella, ihan oikeasti. Vuorien valloitusta Alpeilla. Vapauden tunne ohutta ilmaa halkoessa, voiton tunne huipun saavuttaessa, jalkojen särky seuraavana päivänä.

Loman jälkeen oli palattava arkeen, mutta pää pysyi pilvissä. Haen muutosta, arkeen. Ajatuksissa on tietenkin pitkäaikaisen unelman toteuttaminen: omakotitalon osto. Mutta päässä liikkuu kaikkia muitakin unelmia, päämääriä, ja vihdoin alkaa tuntua siltä, että aika alkaa olla pian oikea. Esteenä ainoastaan riskinotto.

Riskittömyys merkitsisi liikkumattomuutta, elämän jatkumista tasaista mukavaa vauhtia, kuten nyt. Mutta pilvet sisälläni liikkuvat, ne vaativat minuakin pian liikkumaan, toteuttamaan unelmia. Liikkumaan kohti uusia uria. Ottamaan riskejä.

Menneisyys on tehnyt minusta varovaisen. Tiedän, että rahaa on helppo menettää. Ja silti minä mietin riskejä. Sillä mitä elämä on ilman niitä. Se voisi olla mukavaa ja tasaista, kyllä, mutta minussa on jokin, joka käskee hyppäämään kohti unelmia, kokeiluja ja yrityksiä. Yrittäjyyttä.

Ensin kokeilen riskittömästi, testaan sitä, mihin pystyn, kurkin eteenpäin. Otan vastaan uusia mahdollisuuksia. Kursseja, projekteja, askelia. Vielä siis olen hetken paikallaan, kuulostellen, vaikka sittenkin koko ajan liikkeessä, kohti tulevaisuutta. Sellaista, jossa riski ei ole paha sana vaan unelmien ehto.

Joku joskus sanoi, että kirjoita unelmat ja tulevaisuuden tavoitteet paperille, kuvittele elämän tilanteesi vaikka puolen vuoden päähän. Kirjoita tyypillinen päivä, sellaisena kun sen haluat nähdä. Minä pistin paperille, palataan puolen vuoden päästä!

Otsikko lainattu Yonalta, hyvä kappale, kannattaa kuunnella! Ja leijailla hetki pilvissä, liikkumatta.
No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email