Tuesday, December 17, 2013

Unelmatalon tarina: Whita WillanTammisaaressa on myynnissä hurmaava puutalo, joka sulattaa sydämen. Ensin ihastun talon raameihin, sitten siihen, mitä löytyy sisältä. Keittiö, jossa on unelmieni saareke, ja vaaleat harmoniset värit kaikkialla. Suloiset ikkunaluukut vievät ajatukset ulkomaille. Pihapiirissä on erillinen valkoinen vierastalo, "Kapellet". Pihan riippumatossa voisin kuvitella viettäväni leppoisia kesäpäiviä.

Myynti-ilmoituksessa mainitaan, että talon desing on uniikki, se on itse suunniteltu sekä rakennutettu kokonaan paikan päällä. Pääsimme kyselemään talon myyjältä Helena Liewendahlilta lisää.  Hän kertoo, että talon inspiraationa toimivat skandinaavinen ja New England-tyyli. Talon rakensi paikallinen, yksityinen ja hyvin taitava rakennustiimi. Rakentamisen aikana ei ilmennyt suurempia ongelmia, ainoastaan joidenkin materiaalien toimituksessa oli viivytyksiä. Rakentaminen sujui muutenkin suunnitelmien mukaan ja aikataulu venyi vain muutaman kuukauden, mikä on aivan normaalia.

Talon asukkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä ja Helena haluaa kiittää rakentajia, jotka olivat todella tarkkoja yksityiskohtien kanssa. Talo on todella kaunista käsityötä. Helena sanoo perheensä rakastavan taloa ja sen puutarhaa, joka kasvoi tyhjästä. Parhaillaan se on silloin, kun se on täynnä ihmisiä.

Helena ei muuttaisi talossa mitään, sillä se on melkein täydellinen. Talossa eniten hänen perheensä pitää valosta, harmoniasta, kauneudesta ja yleisestä ilmapiiristä sekä ympäröivästä luonnosta. Ympäristöystävällisyys on Helenalle tärkeä asia niin talon rakentamisessa kuin muissa elämän osa-alueissa. Talon suunnittelu oli luova prosessi ja Helena odottaa jo innolla seuraavaa projektia.Helena kuvailee sisustustyylinsä olevan boheemin porvarillinen ja dynaamisen harmoninen. Hän suosii tavaroita, joilla on historia ja tykkää yhdistellä niitä hauskojen yksityiskohtien kanssa. Tavaroiden tunnearvo on Helenalle tärkeää. Sisustuksen avaintekijät ovat harmonia, kauneus ja mukavuus. Keittiö on kodin sydän ja ruokailutila on sosiaalista kanssakäymistä varten. Takan edessä voi pelata shakkia, lukea ja rentoutua.

Kysymme Helenalta vielä lopuksi, mitä koti hänelle merkitsee. Hänelle se on kaikkein tärkein paikka. Se on juhlien, hauskanpidon, työn ja levon paikka. Se on yksilön oma soppi valtavassa maailmassa. Kodin hoitoa ei nykypäivänä arvosteta tarpeeksi. Talon rakentaminen sopusoinnussa luonnon kanssa on myös tuntunut unohtuneen.

Tässä talossa pääsee varmasti harmoniaan luonnon kanssa ja kodin hoidonkin luulisi olevan mieluisaa puuhaa. Nyt talo on puettu jouluasuun. Täällä voisi kuvitella viihtyvänsä kesät talvet.

Joulutunnelmissa:


Välittäjänä toimii Danita Westphal / Lea Jakama Oy LKV
Tiedustelut: danita.westphal@leajakama.fi / + 358 40 3525156
Linkki Oikotie
Linkki Etuovi

No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email