Friday, April 26, 2013

Lovely Luxurious Loft in Ullanlinna / Ullanlinnan Unelma Ullakko

I love lofts. This completely renovated, luxurious loft is located near the sea in Ullanlinna, Helsinki and currently for sale via real estate agency Huom.

The attic was used as a storage facility and when the builder renovated the attic he found a lot of old things there. Among those things was an old cash register and an old Helsingin Sanomat newspaper from 1917. 

The loft is very light and has exposed brick walls and quirky windows preserved by putting a new window in front of them. The refurbishment was carried out to a very high specification and includes a luxurious kitchen with integrated espresso machine (almost a must-have these days!). The bathroom has a big bath tub perfect for long soaks after a hard day at the office.

Have a look at this lovely luxurious loft.

- Miss My

*

Miss My ja Miss Mo rakastavat Helsingin Ullanlinnaa ja sen vanhoja kerrostaloja. Huvilakadulta löytyy uniikki remontoitu ullakkohuoneisto, joka on tällä hetkellä myynnissä.

Huvilakadun ullakko oli alun perin kanakoppivarasto ja siellä oli säilytetty yli 100 vuotta asukkaiden kodin tavaroita. Ullakko jäi remontoija Kai Kärjen raivattavaksi. Sieltä löytyi vanhoja leluja, naisten korkokenkiä ja mm. kirjanpitäjän mekaaninen Burroughs-laskukone vuodelta 1916, jonka Kai otti omaan käyttöönsä.

Lelut Kai luovutti lapsille Montessori -päiväkotiin ja kengät menivät uusiokäyttöön lähipiirin naisille. Kirjat, lehdet ja vanhat huonekalut Kai jätti kadulle roskalavan viereen ja niinpä tavarat löysivät uusia omistajia ohikulkijoista.

Kun vanhat rakenteet purettiin pois, Kai löysi sieltä vanhan Helsingin Sanomat vuodelta 1917, jonka päiväys oli 17. lokakuuta. Lehdestä löytyi mielenkiintoisia uutisia, kuten ilmoitus kätilön ja rokottajan toimesta, jossa selviää, että siihen aikaan synnytyksissä oli eri veloitukset ammatin ja varallisuuden mukaan: "Reisjärven kunta maksaa valtion palkan kanssa yhteensä 700 Smk. Synnytyksistä säätyhenkilöiltä eli kauppiailta 25 Smk, talollisilta ja varakkailta 6 Smk, torppareilta ja itsellisiltä 3 Smk. Aivan köyhille apu ilmaiseksi." Saksalaisten hyökkäyksistä Hiidenmaalle ja Riianlahdelle on pitkät uutiset.

Vanhat rakennukset voivat kätkeä sisäänsä mitä mielenkiintoisimpia aarteita menneisyydestä. Ullakkohuoneiston saattamiseksi nykytilaan kului paljon tunteja suunnitellessa ja tehdessä. Uniikki ullakkohuoneisto on laadukkaasti rakennettu. Lattiamateriaaleina on valkoinen epoksilattia.
Keittiössä ja kylpyhuoneessa on saksalaiset Noblessa -korkeakiiltoiset kaapistot. Huoneisto on viimeistelty tyylikkäällä sisustuksella.

- Miss Mo


 

 

A picture of the cash register found in the loft.

Contractor/ rakennusmestari AMK: Kai Kärki / http://www.netplan.fi/

For more info go to: http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/7779687
Or contact: Janne Soininen phone nr. 040-8474 900 or janne.soininen@huom.fi

2 comments:

  1. kamala. Kuinka kukaan voisi haluta ostaa asunnon, jossa on sotkettu kaikki tyylit ja lopputuloksena on katastrofi.

    ReplyDelete
  2. Ööööö....... Sotkettu kaikki tyylit, voisitko perustella? Mitkä tyylisuunnat asunnossa mielestäsi on sotkettu? Kateus ja ilkeämielisyys lienee oma mieliyhdistelmäsi...... :)

    ReplyDelete

Translate

Follow by Email