Monday, April 1, 2013

Sijoita sisustustavaraan


Kuva

  
”Jos pörssi ei innosta, sijoita huonekaluihin ja taidelasiin.” 

Tämä sisustuslehdestä löydetty lause osui minuun. Pörssistä ja osakkeista en ymmärrä mitään, mutta jos johonkin sijoittaisin, niin sisustustavaraan. Lehden huutokauppa-asiantuntijat toteavat, että suhdanteet eivät juuri vaikuta taiteen ja designin arvoon, ja niistä pystyy nauttimaan päivittäin, toisin kuin osakkeista.

Millaisiin sisustusesineisiin sitten kannattaa sijoittaa? Huolellisesti valittuihin lasiesineisiin, keramiikkaan ja huonekaluihin, sillä niiden arvo nousee tai ainakin säilyy.
Esineet, jotka säilyttävät arvonsa, ovat laadukkaita. Tuotantotapa on tärkeä seikka. Käsityö ja laatu ovat avainsanoja. Esim. tehdasvalmisteinen keramiikka kannattaa unohtaa. Ja tietysti kannattaa hankkia vain sellaista, josta itse pitää.

Itse en koko kotiani sisustaisi designilla. Yksikin näyttävä design-klassikko riittäisi Ikea-kalusteiden ja kirpputorilöytöjen seuraksi. Laatuun kannattaa toki satsata, kalusteisiin ja esineisiin, jotka kestävät vuosia. Ja keräily on jännittävää puuhaa. Löytöjen tekeminen ilostuttaa, mutta joskus tavaran määrä kauhistuttaa.

Mitä keräilisin / mihin sijoittaisin?

Eames tuolit

1. Kuva 2. Kuva


 Kaj Franck

1. Kuva 2. Kuva


Eero Aarnio kuplatuoli

Kuva

Alvar Aalto

 
 1. Kuva 2. Kuva


Mistä aloittaa etsintä?

huuto.net
tori.fi
Ebay
Helsinki ja Lohja Second Hand
Rompetorit: 2013 kalenteri

No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email