Sunday, April 7, 2013

Miss Mo leipoo: Mutakakku



Sunnuntai. Ulkona tulee lunta! Eikö se kevät vielä tulekaan!
Tällaisena päivänä ei tee mieli muuta kuin käpertyä viltin alle lukemaan, mutta ensin päätin ahertaa keittiössä ja loihtia lukemisen seuraksi mutakakkua.

Mutakakun uskotaan syntyneen Mississippssä USA:ssa toisen maailmansodan jälkeen, koska siihen tarvittavat leivonta-aineet olivat yksinkertaisia. Ja minähän tykkään yksinkertaisista ja nopeista leipomuksista! Tämän kakun valmistuksessa meni alle puoli tuntia ja uunissa olo
aika oli n.20min. Itse annoin ensikertalaisena olla liian kauan, noin 25min tai reilu (eri ohjeissa luki 15-30min), sisuksen pitäisi nimittäin olla hieman löysää /"raakaa" ja omasta kakustani tuli liian kypsä.

Resepti

  200 g Fazerin tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
  2 tl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
  1 tl vainiliinisokeria

1. Paloittele suklaa kattilaan ja sulata vesihauteessa. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voi- ja suklaasula keskenään.


2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.


  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

4. Sekoita munasokerivaahdon joukkoon jauhoseos vuorotellen voi-suklaaseoksen kanssa.


5. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 26 cm). Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä hieman raa'aksi.


6. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Sirottele halutessasi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria ja tarjoa lisäksi esim. vaniljajäätelöä.


No comments:

Post a Comment

Translate