Wednesday, October 2, 2013

Seitsemän

Vähän aika sitten ilmestyi Regina-lehti, jonka kannessa poseeraa Yona, yksi suomalaisista lempiartisteistani. Ehkä se oli juuri Yonan uusin levy, mitä kuuntelin, kun kirjoitin novellia Ikkunaton huone. Yona laulaa sumusta. Muistan kirjoittaneeni tarinan hetkellisessä sumussa, tietämättä yhtään mitä tai miksi kirjoitin. Paperille syntyi täysin fiktiivinen tarina, siis ainakin melkein. Fiilikset kumpuavat varmaankin väkisin omista kokemuksista. Alitajuntaa on mahdoton ymmärtää. Kirjoittamaan alkaessa se puskee esiin tuntemuksia menneestä. Usein kirjoittaessani huomaan alitajunnan vievän ajatuksiani tiettyyn suuntaan ja samoihin hetkiin menneestä. Ehkä minulla on jokin tarve kirjoittaa niistä.

Päädyin lähettämään tekstin Reginan novellikilpailuun, johon se ei päässyt mukaan, mutta lopulta se päätyi kuitenkin lehteen. Tästä julkaisusta rohkaistuneena olen innostunut kirjoittamaan lisää ja se on myös sysännyt minut pohtimaan enemmän tulevaisuutta, sitä oman jutun löytämistä ja tekemistä. Tuntuu, että nyt on se oikea aika toteuttaa itseään, pyrkiä siihen suuntaan, mihin elämässä haluaa. Ehkä se on se kolmenkympin kriisi, joka uhkaavasti lähenee.

Ja vielä Regina-lehdestä. Uudistunut Regina on nykyään kirjallinen viihdelehti. Tartuin lehteen kiinnostuneena. Myönnän lukeneeni ensimmäiseksi oman novellini (kukapa ei niin tekisi). Sen jälkeen kolusin lehden kannesta kanteen. Joistakin jutuista pidin enemmän kuin toisista. Lehdessä oli paljon hyvää, mutta jäin kuitenkin kaipaamaan jotakin. En oikein osaa määritellä mitä. Ehkä visuaalisempaa ilmettä ja sisältöön vielä jotakin lisää, monipuolisuutta?

Regina-lehden nettisivuilla voi äänestää lehden parasta novellia. Novelliani voi äänestää numerolla seitsemän. Sattumaa(ko), tuo numero. Minä kun pidän sitä oman elämäni numerona. En niinkään onnen numerona, vaan ennemminkin kohtalon numerona.
Lehdessä on seitsemän hyvää novellia, mukana ihka oikeiden kirjailijoiden luomuksia ja - wait for it - suurin osa kirjoittajista on miehiä! Kyllä on Regina-lehti toden totta muuttunut. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan Vogue Fashion – Muodin luojat –muotikirja. Äänestää voi täällä.


Ja vielä lopuksi: uskaltakaa unelmoida ja etsiä ja toteuttaa sitä omaa juttua, ehkä se löytyy lapsuudesta?

No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email