Wednesday, November 7, 2012

Unelmatalo ulkomailla: Galicia


Galicia on aivan erityinen paikka. Tämä tyypillinen kivitalo toi mukanaan pienen tuulahduksen muistoja. Kuvien katselun ohella täytyi hetkeksi uppoutua hieman muistoihin.

Galicia. Väärään palapeliin eksynyt palanen, joka ei ihan sovi kokonaiskuvaan. Espanjan vihreä helmi. Kivitaloja, niittyjä, vähän kuin Irlanti.

Joskus minunkin unelmataloni sijaitsi Galiciassa, vaikkei se oikeastaan unelmakoti ollutkaan. Se ei ollut perinteinen kivitalo, kuten tämä. Se oli omaan makuuni liian moderni, väärä. Mutta ihminen tekee virheitä ja niin minä pistin käsirahat väärään taloon. Tein niin jonkun toisen tahdosta. Unelma ei ollut yhteinen. Siinä sivussa kaatui monta unelmaa. Mutta ajan kanssa tilalle sain uusia, omia. Ja ehkä nyt jonkun kanssa yhteisiä. Jotain olen oppinut ja joudun muistuttamaan siitä itseäni joka päivä: kiire ei ole!

Tässä vanhaa ja uutta yhdistelevässä kodissa asuu muotisuunnittelija Jorge Vázquez. Seinät on jätetty paljaiksi ja oviaukot avonaisiksi. Moderni keittiö perinteisessä maalaistalossa luo upean vastakohdan. Talon maanläheistä ruskeaa yleissävyä piristävät pienet sinne tänne ripotellut väripilkut. Valkoiseksi maalatut kattoparrut pehmentävät kiviseiniä ja luovat aivan erityisen tunnelman. Lähde: Nuevo Estilo, linkki

No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email