Tuesday, April 16, 2013

Miss Mo’n Ajatusnurkka: Ystävyys

 Todellisia ystäviä ovat ne jotka ovat vierellämme silloin,
kun jotain hyvää tapahtuu.
He kannustavat meitä ja iloitsevat voitoistamme.

Paulo Coelho - Zahir
 
Kuva


Minä ja Miss My olemme viimeisen viikon aikana pohtineet paljon ystävyyttä. Perjantaina olimme yhdessä Tavastialla (Miss My'n ensimmäinen kerta!). Miss My ei edes tuntenut bändiä entuudestaan, vaan ilmoitti heti tulevansa keikalle ystävänsä seuraksi (ja menetti siinä samalla Tavastia-neitsyytensä!). Meno oli mahtava, mitä nyt rastapäinen hamppuveikko heitteli pitkiä rastojaan silmiini ja tallasi varpailleni, mutta sehän kuuluu vain asiaan.

Keikan aikana havahduin ajattelemaan, miten onnekas olen, että hyvä ystävä, johon tutustuin Irlannissa, asuu nyt Suomessa, kuten minäkin! Tiet erkanivat hetkeksi, mutta lopulta löysimme toisemme samasta tien päästä, Suomesta, jonne molemmat päädyimme mutkien kautta. Täällä nyt olemme, edelleen ystäviä, vahvempina kuin koskaan! Onnekas olen myös siitä, että parhaat ystäväni säilyivät poissaoloni aikana!

Irlannissa minä ja Miss My tapasimme työpaikalla. Työpäivät kestettiin valituksen avulla. Keksimme suomalaisia lempinimiä ihmisille ja nauroimme läpi lounastaukojen. Valituksesta ei koskaan tehty liian vakavaa. Silloin, kun valitus on yhteistä ja siitä tekee hauskaa, on ystävyys kohdallaan.

Ystävää pitää tukea, mutta ei pelkästään vaikeina aikoina. Entä silloin, kun menestyy tai elämässä tapahtuu jotakin ihanaa. Todellinen ystävä on silloin läsnä ja onnellinen toisen puolesta. Kateus on turhaa.

Hyvä ystävä kuuntelee, mutta osaa myös asettaa rajoja. Ystävälle voi puhua kaikesta, mutta hyvä ystävä tietää, milloin ja mihin raja laitetaan. Pelkkä terapeutti ei ystävä ole, vaikka toisinaan sitäkin. Ystävyydessä on aina kaksi osapuolta, ja joskus se saatta unohtua. Myös ystävälle tulee oppia sanomaan ei.

Ystävän kanssa ei tarvitse aina olla samaa mieltä, mutta spontaani ja kokeileva asenne on hyväksi. Minä ja Miss My päädyimme ilman suunnitelmia (perinteisen kantapaikkamme sijaan) pizza-paikkaan, joka näytti tyhjältä ja epäilyttävältä, mutta pizza oli hyvää!

Todellinen ystävyys on sellainen, joka pysyy, vaikka elämä muuttuisi, ja vaikka ystävä olisi kaukana. Minä aikanani muutin kauas ja palattuani oli kuin en koskaan olisi poistunut. Ystävyyden tuntee siitä, että vaikka olisi taukoa, on aina kuitenkin kuin vasta eilen olisi nähty.

Muutoksia elämän varrella tulee monia. Pomppujen aikana ystävyyttä testataan, todelliset ystävät löytävät mutkienkin kautta lopulta saman yhteisen polun.

Ystävä ymmärtää, ettei toista voi omistaa, ystävä ymmärtää, että toinen voi muuttua. Ystävä hyväksyy, mutta ei ilkeyttä tai epäoikeudenmukaisuutta.

Ystävyydestä tulee huolehtia eikä sitä saa ottaa itsestäänselvyytenä.

Maailmassa ei pärjää yksin ja parisuhde ilman ystävyyttä on yksinäinen!

Tämä blogi alkoi ystävyydestä.

Kiitos teille ihanat ystävät, tiedätte keitä olette!


 1. kuva 2. kuva

4 comments:

 1. Jälleen loistava kirjoitus my friend :)Toisen puolesta pitää olla aidosti onnellinen. Sitä se ystävyys on. Olin kyllä lapsena kateellinen kun osasit niin hyvin piirtää. Ja tuun olemaan varmaan hiukan kateellinen kun se sun unelmatalo vihdoin löytyy... -T :)

  ReplyDelete
 2. Thank you my friend! Ajottaiselta kateellisuudelta on kyllä mahdoton välttyä, mutta kunhan et sitten kateudestasi pommita meidän tulevaa unelmataloa (niin katotaan nyt kuinka unelman meidän budjetilla saa) maan tasalle niin ystävyytemme säilyy ;) Ja mitä, minäkö piirtää osasin? Missä on todistusaineisto? :D

  ReplyDelete
 3. Todistusainestoon saattaa liittyä jotain julkaisukelvotonta juttua :D Joo en ole pommittamassa taloa. Eiköhän jostain murjustakin saa hyvän, jos on silmää sisustukselle ja pintaremonttia varten löytyy apu varmasti ihan oman perheen sisältäkin. Nään sut jo oman talon terassilla juomassa teetä tai miksei viiniäkin ;)

  ReplyDelete
 4. Tosiaan, löytyyhän multakin noita julkaisukelvottomia juttuja, kirjoituksia, oltiin siinäkin lajissa lahjakkaita ;) Mäkin näen itseni jo talo(murjun) (vastakunnostetulla) terassilla siemailemassa viiniä (!) ja sä voisit istua siinä mun seurana!:)

  ReplyDelete

Translate

Follow by Email