Friday, January 11, 2013

Miss Mo inspiroituu: Erykah Badu
***

Tämä erikoislaatuinen nainen tuli elämääni, kun olin 16. Se tuli juuri oikeaan aikaan. Kiitos veljeni, jolta sain Mama’s Gunin synttärilahjaksi. Kymmenisen vuotta myöhemmin ja E.Badu on edelleen yksi suosikkiartisteistani. Ja Mama's Gun on edelleen naisen tuotannosta ehdoton suosikkini.


16-vuotiaan tytön elämä voi olla aika dramaattista ja Mama’s Gun tarjosi lohtua sydänsuruihin. Levy oli nimenomaan lohdullinen ja voimaa antava, oikea ”äidin ase”. Kappaletta Green eyes tuli huudatettua niin lujaa, että äiti tuli huomauttamaan. Hoilasin itse tunteella mukana: ”Never knew that love could hurt like this…

Onhan se Erykah aika diiva. Naisella on tapana vähän viivytellä keikan alkua. Mutta kyllä se odotus palkitaan. Onhan elämäkin yhtä odottelua.
Viime vuoden loppupuolella huusin itselleni huuto.netin Nenäpäivän merkeissä Erykah Badun nimmarilla varustetun Plan Pastilli säästölippaan, joka on Eero Aarnion suunnittelema. Ei se ihan halpa ollut ja säästökuurillahan tässä pitäisi olla, mutta soin itselleni sen sijoituksen. Toimikoot lipas symbolina ja muistutuksena säästökuurista. Eivätkä rahat menneet hukkaan, sillä ne menivät kaikki hyväntekeväisyyteen. 
 “Lapset. Eihän elämässä ole mitään tärkeämpää kuin lapset. Pastilli-tuoli on suunnittelemistani töistä minun lempilapseni ja oli ilo suunnitella siitä Planille välittämisen symboli – Plan Pastilli.” Eero Aarnio.
Lippaan sisältä paljastui vielä kaksi viestiä Erykahilta.Erykah Badu tarjoaa inspiraatiota myös töissä, seinällä:

Kappaleen Window Seat musavideossa Erykah heittää vaatteet menemään. Video kuvattiin yhdellä otolla, keskellä Dallasia. Videon tarkoitus on varmaankin inspiroida rohkeisiin ja vapauttaviin tekoihin. Itse en ehkä lähtisi alastoitumaan Lohjan keskustaan (varsinkaan näin talvella, okei, en muutenkaan), mutta video pisti miettimään, voisiko jossain asioissa olla rohkeampi. Pitäisikö välillä kokeilla uusia juttuja, vapautua?


***No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email