Saturday, January 12, 2013

Uuden Vuoden Unelmia
Olen haaveilija, unelmoija. Hajamielinen. Ei kai sille mitään voi. Joskus pitäisi olla enemmän tässä hetkessä, tiedän sen. En vain malttaisi odottaa, en millään malttaisi. Mutta elämä on yhtä odottelua, ja kuten sanotaan, se on se matka, jolla on oikeasti väliä, ei määränpää. Ei kai ihminen koskaan pääse määränpäähän. Aina tulee uusia ja uusia, ei ihminen ole koskaan perillä.

Olenkin alkanut ajatella, että se omakotitalo, joka on tämän hetken unelma numero yksi, ei ole määränpää, jota kohti yritän päästä, vaan se on yksi monista. Se on seuraava askel elämässä. Ja sitä ennen voisi ihan hyvin nauttia siitä, mitä nyt on. Niinpä tein tänään oikein suursiivouksen, karkotin pölyt ja kuuntelin Mumford&Sonsin Babel-levyn ainakin neljä kertaa läpi. Järjestelin tavaroita ja huomasin, että kyllä ne tänne kaappeihin ja hyllyihin mahtuvat, kun tekee tilaa. Minä kun aina valitan, ettei tässä kaksiossa ole meille kahdelle ihmiselle tarpeeksi tilaa. Mutta sitten, kun (jos) löytyy omakotitalo, tuleeko siellä olemaan liikaa tilaa? Mitä tehdä kaikella sillä tilalla?

Olen jo oppinut, että isojen päätösten ja askelten edessä ei kannata kiiruhtaa. Hätiköinti johtaa vain huonoihin ja vääriin päätöksiin. Unelmakotia kannattaa siis odottaa, eikä ottaa sellaista, joka on OK. Siihen pitää ihastua. Sen kanssa kun on tarkoitus elää kenties loppuelämä. Talossa ei ole aikaa kokeilla elämää parisen vuotta, ellei sitten halua koko ajan muuttaa, joten täytyy olla varma, mille talolle sanoo ”tahdon”.

Jotkut toteuttavat unelmiaan parasta aikaa, kuten ystävä, joka lähti miehensä kanssa Aasiaan ja muualle kiertelemään. Ei suunnitelmia, vain reppu ja menolippu. Reissukuvia katsellessa iskee tietysti kaukokaipuu. Ensin ajattelin, ettei tänä vuonna matkustettaisi, mutta pakko kai se on. 

Unelmia, unelmia, unelmia. Mitä ihminen tekisikään ilman niitä!

Jos unelman sanoo ääneen, tuleeko siitä todellisempaa? Minä sanon sen kuvin, ja uskon, että siitä tulee todellisempaa!

Mistä sinä unelmoit tänä vuonna?

KuvaKuvaBe careful what you wish for!


And hold me fast, Hold me fast 
Cuz I'm a hopeless wanderer  
And I will learn, I will learn 
to love the skies I'm under

No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email