Monday, January 21, 2013

Sisustuskurssi: Ideataulut / Mood Boards
Muutama vuosi sitten Irlannissa innostuin sisustamisesta (ja kuten seuraavista tehtävistä käy ilmi, Laura Ashleystä, kiitos Miss My'n). Löysin helpon tavan oppia sisustussuunnittelua, kotoa käsin töiden ohessa, omassa tahdissa, etäkurssina. Sisustuskurssin tarjosi Irish Training Centre, ITEC.

"Interior Design" -kurssi sisälsi 10 moduulia, tehtävät lähetettiin postitse etäopettajalle, joka antoi niistä sitten palautetta. Kurssista sai loppukokeen suoritettua Diploman. Tällä hetkellä kurssin hinta näyttäisi olevan 490 €, mikä ei ole kovin paha ottaen huomioon, että monien sisustuskurssien hinnat näyttäisivät pyörivän tuhansissa. Olenkin yrittänyt mielenkiinnosta etsiä vastaavanlaista (suht edullista) kurssia Suomesta, mutten ole onnistunut vielä sellaista löytämään. Mahtaako sisustussuunnittelua täällä Suomessa etäkurssina olla tarjolla? Kertokaa ihmeessä, jos sellaisesta tiedätte!

Etäkurssia olisi nyt tarjolla täällä blogissa. Et ehkä opi mitään uutta, mutta ei se myöskään maksa mitään! Tämä on kurkistus sisustuksen maailmaan ja katsaus siihen, mitä sisustuskurssi minulle aikoinaan tarjosi. Mukana esimerkkejä tehtävistä, ideoita ja oivalluksia. Osallistuminen on tervettullutta ja suotavaa!

Jos seuraat jo blogiamme, niin liity ihmeessä lukijalistalle google-tilin kautta, seuraa blogilistalla tai facebookissa. Kävijälaskuri raksuttaa, mutta meitä askarruttaa, ketkä käyvät säännöllisesti ja ketkä ovat ohikulkumatkalla. Haluamme kuulla teistä!


* * * * *


MOOD BOARDS

Ideataulut ovat jokaisen sisustussuunnitelman perusta. Kun haluat sisustaa jonkin huoneen uudelleen, aloita ideataulusta. Sen voi tehdä tietokoneella tai, kuten itse tykkään, käsin askarrellen. On hauskaa selailla lehtiä ja kerätä talteen kuvia, jotka miellyttävät. Ei kannata rajoittaa kuvien etsiskelyä vain sisustuslehtiin. Esim. mainoksista voi löytyä sopivia huonekaluja. Sisustuskaupoista kannattaa käydä nappaamassa näytteitä tapeteista ja kankaista, se ei maksa mitään!
Ideataulun avulla hahmottaa kokonaiskuvan ja virheitä tulee tehtyä vähemmän. Värimaailmaa on helpompi ideoida ja lukuisten kuvien kanssa voi leikitellä eri vaihtoehdoilla.

Helppoa, hauskaa ja kannattavaa!


TARVIKKEET:

  • vanhat /uudet lehdet
  • sakset
  • väh.A4 kartonki (/pahvi tms. jykevämpi kuin paperi)
  • kaksipuolinen teippi / liima
  • kankaan -ja tapetinpalat

Ennen ideataulujen luomista lehdistä leikattuja kuvia voi keräillä talteen albumiin /vihkoon. Itse keräilen niitä puutarha-vihkoon, jossa on käteviä muovitaskuja.Tässä esimerkkejä ideatauluista.


1. Keskikokoinen makuuhuone1.  verhot: Laura Ashley, Lucille 2. viltti: Laura Ashley, Cerys 3. tyynyt kankaasta: Laura Ashley, Villandry 4. puiset ikkunaluukut 5. valkoisia orkideoita 6. iso peili, joka on asetettu nojaamaan seinää vasten 7. Laura Ashley, Barbarella kattokruunu 8. pylvässänky 9. tumma puulattia 10. beige villamatto 11. Laura Ashley, Kempton -divaani 12. jalkalamppu 13. Laura Ashley, Marciana -tyynyt 14. Laura Ashley, Marciana -yöpöydän lamput 15. Buddha-patsas 16. Kansas -yöpöydät tummaa puuta, Diamond Living 17. Laura Ashley, Wilton -tapetti 18. kerman värinen maali (deep sung cream emulsion) 19. vaatekaappi tummaa puuta liukuovilla2. Makuuhuone3. Olohuone 4. Olohuone
 


5. Olohuone
 


Pinterest on myös hauska tapa kerätä mieluisia kuvia ja ideoita talteen. Minä kerään omaan Pinterestiin ideoita tulevaa taloa varten.


No comments:

Post a Comment

Translate

Follow by Email